EMC SRA for VNX with VDM Replication error fix

Posted: February 10, 2012 in EMC, Site Recovery Manager, VMware

Just a quick post on a problem I had this week at a customer site running VMware Site Recovery Manager 5 with EMC Celerra and VNX mix.

I actually had everything up and running for a couple of weeks before I logged in again to notice in the “Array Manager” section, both arrays showed status “Error” and when I browsed through to refresh the list of replicated datastores I received the error “SRA command ‘discoverDevices’ didnt return a response”.

I logged a case with EMC and was supplied a new version of the enabler which is not yet available on PowerLink. “EMC_VNX_Replicator_Enabler_for_VNX_SRA_v5.0.11.zip

Once this was installed, I performed a refresh under the devices tab and the errors vanished.

As noted above, everything was working perfectly for a couple of weeks before it broke and it turns out what broke it was the vdm (virtual datamover) replication I had set up post the SRM install. The old 5.0.5 verision of the enabler does not filter vdm replication  sessions and I think its fair to say that it breaks the SRA.

I would recommend anyone running the 5.0.5 enabler or below, request the 5.0.11 version from EMC and upgrade.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s